INTRUKTIONER

Här nedan följer lite instruktioner om hur du använder vårt designprogram för att skapa din egen design, snyggt och enkelt! 

Förklaringar

MALLAR

Här finner du färdiga mallar på studentskyltar med olika design och färger. Vill du välja en mall så klickar du på en av dom. Skapa, ändra omforma innehållet genom att klicka på de olika elementen som mallen innehåller, så som namn, klass osv. Självklart så går det att ändra på fotografiet. Klicka på BILDER, ladda upp din egen bild, klicka på den och bilden infogas.

CLIPART

Clipart är färdiga bilder i alla former och utseende. Lägg till dessa clipart genom att klicka på någon av dem så infogas den i din design.  sen kan du forma den, flytta, vrida och placera den precis där du vill ha den. Busenkelt!

BILDER

Ingen studentskylt utan en härlig bild på studenten! För att lägga in ditt eget fotografi klickar du i rutan med ”molnet” där det står ”Klicka eller släpp bilden här”. Efter att bilden laddats upp klickar du på din bild och den placeras på studentskylten. Tänk på att små och bilder med lägre upplösning kommer att generera en dålig bild. Mer information om bildupplösning här [ Läs mer ]

TEXT

Denna ikonen är där du lägger till och/eller ändrar text på studentskylten. Det finns många olika typsnitt att välja mellan, klicka på en som du finner passande. Rutan ”REDIGERA TEXT” kommer fram och där skriver du din text som du vill ha. Vill du ändra en befintlig text, klickar du på texten på studentskylten och rutan ”REDIGERA TEXT” kommer fram. Där kan du även ändra Teckenstorlek, Mellanrum och Linjehöjd. När du är nöjd och färdig med textens innehåll klickar du utanför designområdet.

FORMER

Förutom Clipart så har vi även FORMER. Former är grafik som du kan ändra både storlek och färg på. Som vanligt klicka på en form så läggs den till och du kan ändra storlek, vrida den och lägga till någon passande färg för just din design.

LAGER

Allt du lägger till i en design skapas i ett eget lager. Allt innehåll har sin egen lagerplats och det lager som ligger högst är det innehåll t.ex bild, text, form som visas överst i din design. Genom att markera ett lager, klicka och dra det över eller under ett annat lager så väljer du dess position som det visas på skylten.

Varukorg
      Rulla till toppen